مقایسه آموزش کارآفرینی در ایران با دیگر کشورهای دنیا


مقایسه آموزش کارآفرینی در ایران با دیگر کشورهای دنیا

آموزش کارآفرینی در کشور عزیزمان ایران،هنوزهم جای صحبت دارد. بسیاری از کشورهای دنیا از جمله دولت‌های اروپایی حمایت‌های ویژه‌ای از آموزش کارآفرینی در کشور و فعالیت‌هایی که موجب تشویق کارآفرینی میان جوانان می‌شود، ایجاد کرده‌اند. کارآفرینی به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی درفرآیند توسعه جوامع دارد. امروزه آموزش کارآفرینی به یکی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت‌های دانشگاهی تبدیل‌ شده است. کسب و کارهای کوچک بهترین مأمن برای آموزش کارآفرینی در کشور و فعالیت‌های کارآفرینانه است. شما با کسب‌وکار خود، چطور می‌توانید به آموزش کارآفرینی در کشور کمک کنید؟ این امر مستلزم آن است که صاحبان و کارکنان کسب و کارهای کوچک از مهارت ها و توانایی‌های کارآفرینانه برخوردار باشند. برای تحقق این امر و شکوفایی کشور عزیزمان ایران با ما همراه باشید.

آموزش کارآفرینی در کشور های دنیا

آموزش کارآفرینی در کشور آلمان
آموزش کارآفرینی بصورت حرفه‌ای، از طریق صنعت و دانشکده‌های کشور آلمان انجام می‌گردد. این آموزش تشکیل دهنده ساختار اصلی سیستم آموزش حرفه‌ای آلمان می‌باشد که به دستیابی به تخصص‌های سطح بالای شغلی کمک می‌کند. با وجود این، توافق شده است که سیستم آموزش کارآفرینی نیاز به توسعه بیشتری دارد؛ تا به نحو مطلوبتری بتواند خود را با نیازهای جدید کسب و کارها که نتیجه پیدایش حرفه‌های جدید و مدرنیزه است، تطبیق دهد.

فعالیت آموزش کارآفرینی دانشگاه ماین هایم آلمان:
در دانشکده علم مدیریت دانشگاه ماین هایم، رشته تحصیلی به نام کارآفرینی تنظیم شده که اساس تدریس آن بر پایه طرح اولیه کارآفرینی می‌باشد. این طرح اولیه از سه مرحله که با هم ارتباط دارند، تشکیل شده است:
آموزش
پژوهش و تحقیقات
کار اشتراکی

در مرحله آموزش، کلیه کارهای تحقیقاتی به طور جدی پیگیری می‌شود و نتایج حاصل از تحقیقات به صورت آموزش مطرح می‌گردد.

بحث‌های آموزش کارآفرینی روی موارد زیر مطرح می‌گردد:
ایده‌های نو
پیش بینی بازار
مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری
استراتژی ورود به بازار و فاکتورهای موفقیت
سؤالات روحی و روانی تا مرحله تاسیس شرکت،
سازماندهی شرکت و برنامه‌ریزی شخصی

آموزش کارآفرینی در کشور ایتالیا
این باور که آموزش کارآفرینی یک جزء اساسی برای توسعه اقتصادی محسوب می‌شود یکی از پایه‌های تغییرات اخیر سیستم آموزشی ایتالیا می‌باشد. سازمان‌های مختلف، وزارتخانه‌ها، شرکاء اجتماعی، سازمان‌های کارآفرینی و جوامع محلی در این طرح مشارکت دارند. هدف از این اقدام، آموزش کارگران سطح متوسط، کارگران فنی ، کارگران حرفه‌ای ، کارگران ماهر و… می‌باشد. همچنین ایجاد تفکر کارآفرینی در طی سه سال در مدارس می‌باشد که بر طبق نیازهای شناسایی شده در سطح محلی صورت می‌پذیرد.

آموزش کارآفرینی در کشور هلند
دولت هلند کمیته‌ای جهت مشاوره و آموزش کارآفرینی تشکیل داده است که وظایف آن عبارتند از:
گسترش حمایت و آگاهی در ساختار آموزش دانش آموزان، معلمان و مؤسسات و همچنین آموزش در کسب و کار
.ارائه پروپوزال‌هایی برای توسعه و اجرای فعالیت‌های اساسی به منظور ارتقای آگاهی و مهارت‌های فنی
. ارائه پروپوزال‌هایی برای حذف تنگناهایی که بر سر راه کارآفرینی توسط دانش آموزان و معلمان در مرحله آموزش وجود دارد
تشویق مردم برای حرکت به سوی راه‌اندازی یک کسب و کار

مرکز بین‌المللی آموزش برای زنان در هلند
این مرکز نیز دوره‌های آموزشی را برای کارآفرینان و مدیران زن اجرا می‌کند. دوره آموزشی توسعه مهارت‌های کارآفرینی در این مرکز شامل موارد زیر می‌باشد:
مقدمه
کارآفرینی زن، حقایق و ارقام
مجزا کردن اشتغال و جنسیت
سیستم‌های حمایتی از کسب و کارها
حمایت تأمین مالی برای شرکت‌های SME
توسعه طرح کسب‌وکار BP
استراتژی‌های بازاریابی
توسعه نیروی انسانی
کارآفرینان مسلط
ساخت تیمی و پویایی‌های گروه

آموزش کارآفرینی در کشور سوئد
در دهه ۹۰ افزایش قابل توجهی در زمینه ایجاد رشته‌های کارآفرینی در دانشگاه‌های سوئد دیده می‌شود. به طور عملی تمام دانشگاه‌ها و کالج‌ها، دوره‌های تحصیلی کارآفرینی را در رشته‌های فنی، اقتصادی و بازرگانی ارائه می‌دهند. سوئد در زمینه آموزش حرفه‌ای، تجربه بسیار خوبی دارد که با فرهنگ آنان ارتباط دارد. درصد بالایی از SME ها در فعالیت‌های آموزشی شرکت می‌کنند.

مؤسسه Women can
این مؤسسه در سال ۱۹۸۲ برای داشتن دیدگاه‌های مختلف و تبادل نظر برای زنان سوئدی شکل گرفت. این مؤسسه نمایشگاه Women can را سازماندهی کرده و از سال ۱۹۸۴ هر دو سال یک بار این نمایشگاه برگزار می‌شود. این نمایشگاه فرصتهایی را برای نمایش یک شرکت، یک انجمن یا یک ساختار رسمی و همچنین شرکت‌های کوچک از هر نوعی که باشند و توسط زنان راه اندازی شده باشند، ارائه می‌دهد. زنان تمامی فعالیت‌ها را در گردهمایی عقاید که مرکب از صدها سمینار، بحث و غیره می‌باشد ، اداره می‌کنند.

آموزش کارآفرینی در کشور مالزی
متولی کارآفرینی در کشور مالزی وزارت توسعه کارآفرینی این کشور است که به معرفی آن می‌پردازیم. وزارت توسعه کارآفرین با توجه به اهمیت کارآفرینی در رشد و توسعه اقتصادی این کشور متولی کارآفرینی می‌باشد. ساختار و اهداف بکارگیری آموزش کارآفرینی در این وزارتخانه به قرار ذیل است:
توسعه کسب‌وکار
. پیش فرض‌های کسب‌وکار
. تأمین مالی کسب‌وکار
. آموزش
. موسسه اقتصادی ایالتی
. هیات کارآفرینی
. مرکز منابع
. شبکه ارتباطی وزارت توسعه کارآفرینی
. بسته‌های برنامه‌های آموزشی کارآفرینی
. کسب‌وکارهای لباسشویی‌های سکه‌ای
. نان شیرینی
. کیک و تزئین کیک
. تدارکات غذا و رستوران
. طراحی و دکوراسیون داخلی
. گل‌فروشی

. شرکت کنندگان هم به صورت تئوری و هم عملی، توسط کارآفرینان موجود آموزش داده می‌شوند. شبکه‌هایی با موسسات مالی ایجاد شده است و خدمات مشورتی و پیگیری را برای ۶ ماه بعد از آموزش ارائه می‌دهند.

برنامه‌هایی برای بهبود دادن کیفیت و کارایی مدیریت فعلی کسب‌وکارها به قرار ذیل طراحی شده است:

۱- برنامه توسعه کارآفرینی ۱۸ ماهه:
برنامه‌ای که شامل کارگاه‌های آموزشی در اواخر هفته هر ماه می‌باشد و هر شرکت کننده دارای یک مشاور می‌باشد که ماهی یک بار خدمات مشاوره‌ای را انجام می‌دهد.

۲-برنامه توسعه صادرات ۱۲ ماهه:
برنامه‌ای برای ترغیب کارآفرینان محلی علاقه‌مند به مخاطره پذیری در بازار جهانی.

۳- نمایشگاه‌ها، کارگاه‌های آموزشی، سمینارها و کنوانسیون‌ها:
مشارکت با سایر مؤسسات و ساختارها در سازماندهی نمایشگاه‌ها، کارگاه‌های آموزشی ، سمینارهای و کنوانسیون‌ها برای عناوین و گروه‌های هدف اختصاصی

اتحادیه زنان کارآفرین مالزی
در طی سال‌ها، کشور مالزی شاهد افزایش تعداد زنان کارآفرین و همچنین انجمن‌های زنان کارآفرین بوده‌ است. هر کدام از این انجمن‌ها برای یک عملکرد یا پاسخگویی به نیاز طبقه‌ای خاص به وجود آمده بودند. در سال ۱۹۹۶ رؤسای ۶ انجمن اصلی زنان کارآفرین گردهم آمدند و اتحادیه زنان کارآفرین مالزی را تشکیل دادند؛ به موجب آن تمام انجمن‌های زنان کارآفرین توانستند تحت پوشش قرار گیرند.

آموزش کارآفرینی در کشور هند
آموزش کارآفرینی در کشور هند توسط نهادهایی که برای اینکار خاص شکل گرفته‌اند و بعضا تحت نظارت دولت نیز می‌باشند، انجام می‌شود. این نهادها شامل موارد زیر هستند:
مؤسساتی مانند EDI ، NIESBUC در سطح ایالتی
مؤسسات SISI در سطوح مرکزی
دانشکده‌های بازرگانی و اقتصاد دانشگاه‌ها که درس یا دوره‌های مربوط به کارآفرینی را ارائه می‌دهند.

تلاش‌های قابل ملاحظه‌ای توسط نهادهای فوق، جهت اداره برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت باتوجه به گروه‌های هدف مورد آموزش صورت می‌گیرد. درحال حاضر تحقیقات و آموزش در سطح خوبی در این زمینه انجام می‌شود. آموزش کارآموزان که می‌توانند در نقاط متعدد کشور کار کنند، اثربخشی این آموزش‌ها را دوچندان کرده است.

آموزش کارآفرینی در کشور ایران
بر اساس برنامه سوم توسعه، طرحی تحت عنوان طرح توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌های کشور که به اختصار “کاراد” نام گرفت، تدوین شد. اجرای آن با نظر سازمان مدیریت وزارت علوم در دوازده دانشگاه کشور شروع شد. مسئولیت پیگیری اجرا و امور ستادی آن را از سوی وزارت علوم در اواخر سال ۱۳۷۹ به سازمان سنجش واگذار گردید. این امر به منظور ترویج کارآفرینی و در راستای پیشگام شدن نظام دانشگاهی در امر آموزش کارآفرینی برنامه ریزی گردید. طرح کاراد به منظور ترویج، پژوهش و آموزش کارآفرینان کشور و تحقق اهداف زیر در حال اجرا می‌باشد:
ترویج فرهنگ کارآفرینی و ارتقای شناخت جامعه دانشگاهی به ویژه دانشجویان نسبت به کارآفرینی و کارآفرینان و نقش آنها در رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و رفاه
. ترغیب و جلب جامعه دانشگاهی به دوره های آموزش کارآفرینی، گسترش تحقیقات در خصوص کارآفرینان، پروژه‌های کارآفرینی، محیط و فضای کارآفرینان و سایر زمینه های مرتبط با توجه به شرایط و مقتضیات ایران
. صدور بخشنامه‌هایی به کلیه دانشگاه های کشور جهت ارائه واحدهای درسی مربوط به کارآفرینی. 

به منظور دستیابی به اهداف تعیین شده، برنامه های زیر دنبال می شود:
برنامه‌ریزی محتوای آموزشی، تربیت استادان، آموزش کارآفرینی، ارائه آموزش های کارآفرینی در قالب برگزاری کلاس‌ها و برگزاری جشنواره کارآفرینی.
شناسایی، انتخاب کارآفرینان برگزیده سال و برگزاری جشنواره کارآفرینی.
انتقال دانش و دستاوردهای تحقیقاتی مرتبط با کارآفرینی از خارج به داخل کشور.
بسترسازی و حمایت‌های مالی، اطلاعاتی مناسب در جهت راه اندازی فعالیت های کارآفرینی.
کمک به ایجاد مراکز رشد در دانشگاه‌های کشور.

انواع برنامه‌های آموزش کارآفرینی در ایران ایران با دارا بودن نیروی انسانی به عنوان یکی از عوامل مؤثر در تولید و ثروت اقتصادی، همانند بسیاری از کشورهای درحال توسعه برای استفاده مؤثرتر از این نیروها تعدادی از دوره های ارائه شده در جهان را جهت آموزش کارآفرینی مورد استفاده قرار داده است. غالبا سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای متولی برگزاری این دوره‌ها و یا ناظر بر ارائه آنها می‌باشد. با توجه به شرایط اقتصاد ایران چارچوبی برای تشکیل دوره‌های آموزشی کارآفرینی در ایران در قالب طرح ”ستاد آموزش” بعضی از متدلوژی‌هایی نظیر EMPRETEC، UNVTAD ،KAB ،ILO و GTZ در مؤسسات آموزش فنی و حرفه ای مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین برای ارائه یک دوره آموزشی برای ادغام نمودن آنها مورد توجه می‌باشد. از دیگر برنامه های آموزش کارآفرینی در ایران، برنامه آموزش کارآفرینی براساس مدل NFTE است. این برنامه آموزشی متناسب با سطوح و مقاطع مختلف تحصیلی طراحی شده و محتوای آن براساس گروه‌های سنی مختلف تنظیم گردیده است. برنامه آموزشی NFTE را می‌توان به صورت دوره کوتاه مدت در یک نیمسال تحصیلی، یک ترم یا یک دوره یک ساله کارآفرینی آموزش داد. برنامه آموزشی KAB که پیش‌تر به آن اشاره شد، از دیگر برنامه‌های ارائه شده در ایران می باشد؛ و شامل یک سری از مواد آموزشی برای آموزش کارآفرینی است. هدف کلی KAB کمک به ایجاد یک فرهنگ کسب و کار می باشد. سیستم آموزش ”KAB“ برای تأمین مواد درسی ضروری معلمین و مربیان در یک دوره ۱۲۰ ساعتی طراحی شده است. این بسته آموزشی شامل یک کتابچه راهنمای مربی و هشت عنوان درسی است. هر عنوان یک بخش اصلی از کارآفرینی را معرفی می‌نماید و به چندین موضوع تقسیم می‌شود. هر عنوان درسی که به عنوان یک بسته مستقل طرح ریزی شده است و پیش نیاز عناوین دیگر نمی‌باشد.

کلام آخر
شما به عنوان کسب و کارهای این مرز وبوم با کمک استراتژی‌هایی که دیگر کشورها بکار میگیرند می‌توانید به آموزش کارآفرینی در کشور کمک کنید. همچنین با کمک کارآفرینی کسب و کارتان را رونق بخشید.

  انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 173

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما