اهمیت آموزش کارآفرینی چیست؟


اهمیت آموزش کارآفرینی چیست؟

برای شروع کارآفرینی باید به اهمیت آموزش کارآفرینی پی برد. چرا که بدون دانستن اهمیت یک موضوع، سپری کردن مسیر درست و انتخاب های درست ممکن نیست. اغلب کارآفرینان به عنوان سرمایه‌های ملی در نظر گرفته می‌شوند. کارآفرینان می‌توانند مسیر زندگی و کار ما را تغییر دهند. اگر در مسیر کارآفرینی موفق شوند، انقلاب‌هایشان ممکن است زندگی ما را بهبود بخشد. با سرمایه‌گذاری مناسب در کارآفرینی و شروع کارآفرینی در مدارس، تحول اساسی ایجاد می‌شود. منظورمان از سرمایه‌گذاری در کارآفرینی، ایجاد کسب و کارهای جدید است که تأثیر مثبتی بر خروجی اقتصادی کشور دارد. در کشورهایی که میزان سرمایه‌گذاری‌شان در آموزش کارآفرینی بیشتر است، از سطح تولید و بهره‌وری بیشتری برخوردارند؛ برعکس کشورهایی که به این مهم توجهی ندارند، سطح تولید و بهره‌وری‌شان پایین می‌باشد. اهمیت آموزش کارآفرینی در تولید محصولات و خدمات جدید برای یک کشور و حتی یک منطقه بسیار حائز اهمیت است

کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی فرآیندی است که در آن فرد دارای ایده و فکر جدید است و با بکارگیری منابع از طریق ایجاد کسب‌وکار که توأم با مخاطره مالی و اجتماعی و حیثیتی است، محصول و خدمت جدیدی به بازار عرضه می‌کند. در گستره هزاره جدید، آموزش کسب‌وکار و فرهنگ کارآفرینانه راهکار ارزش‌مندی برای ایجاد تفکر کارآفرینی و ایجاد اشتغال دانش‌آموختگان آموزش عالی است؛ که اهمیت آموزش کارآفرینی را نشان می‌دهد. با این حال، ارتقای کارآفرینی با آموزش همواره با چالش همراه بوده و تحقیقات مرتبط به آن هنوز در مرحله اکتشاف است. بیشتر محققان کارآفرینی توجه خود را به فرآیند راه‌اندازی کسب‌وکار (مرحله بعد از تصمیم گیری) معطوف ساخته‌اند و از مرحله تصمیم‌گیری غفلت ورزیده‌اند، در حالی که قبل از مرحله راه‌اندازی، مرحله تصمیم‌گیری قراردارد. در مرحله تصمیم‌گیری، به این نکته توجه می‌شود که چه عوامل و عناصری باعث می‌شود تا فرد تصمیم بگیرد که از میان گزینه‌های شغلی مختلف، راه‌اندازی کسب‌وکار را انتخاب کند.

کارآفرین کیست؟
امروزه یکی از راهبردهای اساسی که جهت توسعه اقتصادی کشورها و دستیابی به توسعه پایدار مطرح است توسعه کارآفرینی در بعد فردی و سازمانی است. از جمله اقدامات لازم برای دستیابی به این مهم، بسترسازی است که یکی از مهم‌ترین جنبه‌های آن شناخت و توسعه فرهنگ کارآفرینی است. کارآفرین کسی است که یک یا چند کسب و کار را سازماندهی و اداره می‌کند. در تعریف دقیق‌تر، هر کسی که مشکلات را شناسایی و حل کند و اینکار را با خلاقیت، نوآوری، فرصت‌شناسی، ریسک‌پذیری و بدون وابستگی انجام بدهد کارآفرین است. کارآفرینی را می‌توان در حوزه‌های مختلف تعریف کرد اما بیشتر در حوزه تجارت و کسب و کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارآفرینان ویژگی‌های مشخصی داشته که بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته بسیاری از آنها اکتسابی بوده و ارائه راهکارهایی جهت ارتقا و تشویق خصوصیات کارآفرینی منجر به رواج روحیه کارآفرینی در میان افراد جامعه می‌گردد. مسلما لازمه این امر، شناسایی و تبیین خصوصیات مثبت کارآفرینی است. کارآفرینی و کارآفرین دو واژه‌ای هستند که امروزه در رسانه‌ها مکررا مطرح شده و به همین دلیل اکثر نسل جوان جامعه با نمونه‌هایی از مصادیق آن آشنا بوده و به محض شنیدن این واژگان، کارآفرینان مشهورى را در ذهن خویش به یاد می‌آورند. کارآفرینان با ابتکار عمل خود کیفیت زندگى در جامعه را بهبود می‌بخشند، افزایش بهره‌وری، فراهم نمودن سرگرمی‌های بیشتر، بهبود وضعیت بهداشت و سلامتى و نیز ارتقاء ارتباطات از جمله نتایج فعالیت این افراد به شمار می‌رود. 

۶ دلیل اهمیت آموزش کارآفرینی

اولین دلیل اهمیت آموزش کارآفرینی : کارآفرینان کسب و کار جدید ایجاد می‌کنند.
پیشنهادات نو همراه با خلاقیت توسط کارآفرینان، موجب تولید کالاها و خدمات جدید و در نتیجه موجب افزایش اشتغال‌زایی می‌شود. ایجاد کسب و کارهای جدید می‌تواند یک اثر پویا و رضایت‌بخش در اقتصاد یک کشور داشته باشد. مشارکت شرکت‌های مربوطه یا بخش هایی که از سرمایه‌گذاری‌های جدید حمایت می‌کنند، به توسعه اقتصادی بیشتر می‌انجامد. به عنوان مثال، درکشور هند در دهه ۱۹۹۰ چند شرکت فناوری اطلاعات به عنوان مراکز محرک، صنعت فناوری این کشور را در زمینه برنامه‌نویسی توسعه دادند. به طرز عجیبی در کشور هند در زمینه برنامه‌نویسی پیشرفت سریعی صورت گرفت؛ اما مهمتر از همه، میلیون‌ها نفر از بخش‌های دیگر از آن بهره‌مند شدند. کسب و کار در صنایع وابسته به برنامه‌نویسی، مانند عملیات مرکز تماس، شرکت های تعمیر و نگهداری شبکه و ارائه دهندگان سخت افزار، نیز رونق یافت. همچنین مؤسسات آموزشی نیز دوره‌هایی برای کارکنان فناوری اطلاعات ارائه دادند که بتوانند در زمینه شغلیشان کارآفرین باشند و به مشاغل بهتری دست پیدا کنند. سازمان‌های توسعه زیرساخت‌ها و حتی شرکت‌های املاک و مستغلات نیز در این زمینه برای رشد کشورشان سرمایه‌گذاری کردند؛ چرا که کارمندان به دنبال بهبود زندگی بهتر بودند. با این حال می‌بینید که نقطه شروع ایجاد کسب و کارها از کارآفرینان است اما دیگر شرکت‌ها نیز چطور درگیر این موضوع می‌شوند؛ و همچنین چگونه مانند یک بازی دومینو همه چیز به هم مرتبط است. بنابراین کارآفرینان مزایای زیادی را در طیف وسیعی از اقتصاد ایجاد می‌کنند.

دومین دلیل اهمیت آموزش کارآفرینی : کارآفرینان موجب افزایش درآمد ملی می‌شوند.
سرمایه گذاری در کارآفرینی به معنای ایجاد ثروت جدید است. چطور کارآفرینان می‌توانند منجر به افزایش ثروت ملی شوند؟ کارآفرینان با ایجاد کسب و کارهای جدید، محصولات و خدمات جدید، فناوری‌های جدید منجر به ایجاد بازارهای جدید و ایجاد ثروت در کشور می‌شوند. افزایش اشتغال و درآمد بیشتر در کسب و کارها، نهایتا منجر به افزایش درآمد ملی می‌شود؛ و بسیاری از مالیات‌ها و هزینه‌های بالای دولت جبران می‌شود. همچنین می‌توان از این درآمدها جهت سرمایه‌گذاری در سایر بخش‌های دیگر مانند سرمایه انسانی بهره برد. همچنین به ایجاد سرمایه‌های جدید، می‌توان زمینه آموزش افراد از جمله کارگران را نیز فراهم کرد.

سومین دلیل اهمیت آموزش کارآفرینی : کارآفرینان تغییرات اجتماعی ایجاد می‌کنند.
کارآفرینان از طریق پیشنهادات منحصر به فرد خود از کالاها و خدمات جدید، از سنت‌هادور می‌شوند؛ و از طریق کاهش وابستگی به سیستم‌ها و تکنولوژی‌های منسوخ، به طور غیر مستقیم منجر به تغییراتی می‌شوند. این تغییرات منجر به بهبود کیفیت زندگی، افزایش روحیه و آزادی اقتصادی می‌شود. به عنوان مثال، تأمین آب در مناطق کم آب، در برخی مواقع، مردم را مجبور به توقف کسب و کارشان برای جمع آوری آب می‌کند. قطعا این کار معظلی است و بهره‌وری و درآمد آنها را تحت تأثیر قرار خواهد داد. تصور کنید یک پمپ نوآورانه، اتوماتیک، کم هزینه، مبتنی بر جریان، که می‌تواند به طور خودکار داخل ظروف خانگی خانه مردم را پر از آب کند؛ چنین تأسیساتی اطمینان می‌دهد که مردم قادر به تمرکز بر مشاغل اصلی خود و کسب و کارشان هستند؛ بدون اینکه نگران یک ضرورت اساسی مانند انتقال آب باشند. اختصاص زمان بیشتر به کسب و کار به معنی رشد اقتصادی است. در مثالی دیگر، گوشی‌های هوشمند و اپلیکیشن‌ها هستند که انقلابی در سرتاسر جهان ایجاد کرده‌اند. انقلاب گوشی‌های هوشمند تنها مختص کشورهای ثروتمند و یا افراد غنی نیست؛ این انقلاب تکنولوژیکی در کارآفرینی، تأثیرات عمیق و طولانی مدت در تمام کشورها دارد. خبر خوب این است که کارآفرینان در کشورهای توسعه نیافته به دلیل اینکه از مزایای پایین‌تری نسبت به زندگی مرفه برخوردارند… می‌توانند از این فرصت استفاده کنند و به ابزارهای مشابه همتایان خود در کشورهای ثروتمند دسترسی پیدا کنند؛ و با تغییراتی در آن‌ها و بومی‌سازی‌شان، فرصت‌های جدید ایجاد نمایند.

چهارمین دلیل اهمیت آموزش کارآفرینی : کارآفرینان جامعه را توسعه می‌بخشند.
کارآفرینان به طور منظم فعالیت‌های کارآفرینی را با دیگر افراد ذینفع پرورش می‌دهند. آنها همچنین در پروژه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری می‌کنند و به سازمان‌های خیریه محلی نیز کمک مالی می‌کنند. این موجب پیشرفت بیشتر و فراتر از سرمایه‌گذاری‌های شخصی‌شان می‌شود. برخی از کارآفرینان معروف مانند بیل گیتس از پول خود برای تأمین هزینه‌های آموزش و پرورش و بهداشت عمومی استفاده می‌کنند. افزایش کیفیت و توسعه جوامع، همان انگیزه کارآفرینان برای پیشبرد فعالیت‌ها می‌باشد.

پنجمین دلیل اهمیت آموزش کارآفرینی : کارآفرینان نیاز به بستر قانونی دارند.
مقررات یک کشور نقش مهمی در پرورش کارآفرینی ایفا می‌کنند، چرا که قوانین، نقش حیاتی در فراهم کردن بسترسازی کارآفرینی دارند. کارآفرینی در بستر غیرقانونی ممکن است منجر به معظلات اجتماعی ناخواسته شود؛ از جمله اقدامات ناعادلانه بازار، فساد فراگیر، بحران مالی و حتی فعالیت های جنایی و… در شرایط نامناسب تعداد قابل توجهی از کارآفرینان که از نظر قانونی حمایت نمی‌شوند…. ممکن است منجر به رقابت شدید ناسالم و از دست دادن انتخاب‌های حرفه‌ای برای افراد شوند. سرمایه‌گذاری‌های نادرست در کارآفرینی، ممکن است منجر به نابرابری درآمد شود و شهروندان بیشتری ناراضی باشند. قاونین و مقررات یک کشور باید تعامل درستی بین کارآفرینی و توسعه اقتصادی فراهم کنند؛ اگر ما مزایا و معایب را درک کنیم، یک رویکرد متعادل برای پرورش کارآفرینی، قطعا منجر به تاثیر مثبتی بر اقتصاد و جامعه خواهد گذاشت.

علوم پزشکی در کارآفرینی
مطالعات کارآفرینی و آموزش کارآفرینی در حوزه علوم پزشکی بسیار محدود و کم است. شاید علت آن ماهیت این رشته‌ها یا ناآگاهی بخشی در این حوزه باشد. آنچه آمارها نشان می‌دهد حاکی از بیکاری فارغ‌التحصیلان گروه‌های علوم پزشکی نیز هست. با توجه به اهمیت خدمات حوزه سلامت و رسالت دانشگاه‌های علوم پزشکی در جهت تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد… بر اساس نیازهای در حال تغییر جامعه در علوم پزشکی، ضرورت آموزش و توسعه کارآفرینی در این دانشگاه‌ها نیز بیش از پیش احساس می‌شود.

کلام آخر
اگر بخواهیم بطور خلاصه اهمیت آموزش کارآفرینی را بیان کنیم این است که… علاوه بر ایجاد ثروت از سرمایه‌گذاری‌های کارآفرینی، شغل و شرایط بهتری را برای یک جامعه ایجاد می‌کنند. پس با دانستن دلایل و اهمیت کارآفرینی می‌توانید کارآفرین موفقی باشید.

برای شروع حاضرید؟

  انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 166

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما