در وضعیت فعلی اقتصاد ایران چرا باید به فکر صادرات باشیم؟


در وضعیت فعلی اقتصاد ایران چرا باید به فکر صادرات باشیم؟

در این روزهای پرتلاطم ایران آیا می‌توانیم به فکر صادرات باشیم؟

در وضعیت فعلی اقتصاد ایران چرا باید به فکر صادرات باشیم؟
حال‌ و هوای اقتصاد این روزهای ایران خوب نیست. ارزش پولمان روز به روز در حال کاهش پیدا کردن است. تورم بالا و کاهش ارزش پول در ایران نیز باعث شده که قدرت خرید مردم روز به روز رو به کاهش برود و همین باعث رکود بازارها شده است. از طرفی افزایش روزانه قیمت ها، تولید کنندگان، فروشندگان و صاحبان کسب‌وکار را دچار سردرگمی کرده؛ زیرا نمیدانند اگر اجناسشان را بفروشند، فردا با چه قیمتی باید همان ها را جایگزین کنند. خیلی از کسب وکارها فروششان را متوقف کرده اند یا نزدیک به صفر کرده اند و منتظرند تا شرایط اقتصادی به ثبات برسد. ولی این راه حل مناسبی برای یک کسب‌وکار نیست.

اما این پایان راه نیست!
شما می‌توانید برای خود درآمد دلاری ایجاد کنید و با کاهش ارزش پولتان مقابله کنید. می‌توانید با استفاده از ظرفیت های صادراتی کشورهای همسایه بازار بزرگتری برای محصولات یا خدماتتان پیدا کنید و فروش خود را افزایش دهید. حتی می‌توانید محصولات دیگران را به کشورهای همسایه صادر کنید. البته به شرطی که آن محصول را به خوبی بشناسید و بدانید از کجا می‌توانید با شرایط مناسب جنس را تهیه کنید. پس در این اوضاع، شاید هنوز فرصت‌های متعددی وجود دارد که از آن‌ها بی‌خبریم و یا اطلاعات کاملی در خصوص آن‌ها نداریم!

چرا وضعیت فعلی اقتصاد ایران برای صادرات بسیار مناسب است ؟
۱- کاهش ارزش پول در ایران باعث شده ارزان بودن قیمت اجناسمان در خارج از کشور برایمان مزیت رقابتی ایجاد کند. این مزیت رقابتی در صادرات باعث افزایش فروش محصولاتمان می‌شود.
۲- از طرف دیگر یکی از دلایل افزایش قیمت ارز، کمبود ارز در کشور هست، اما اگر بتوانیم صادرات کنیم نه تنها خودمان به درآمد بهتری می‌رسیم بلکه با ورود ارز به کشورمان می‌توانیم به سهم خودمان در بالاتر نرفتن قیمت ارز کمک کنیم.

اما سوال این است: چطور؟ از کجا باید شروع کنیم؟ چه کشوری برای شروع صادرات مناسب است؟

مزایای صادرات به کشور آذربایجان چیست؟
ایران و آذربایجان علاوه بر مرزهای مشترک دارای اشتراکات دینی و مذهبی، قومیتی، فرهنگی و آداب و رسوم می باشند و به علت مرزهای مشترک نسبت به سایر کشورهای عضو CIS هزینه حمل و نقل بین دو کشور کمتر است و این خود یک مزیت صادرات به کشور آذربایجان است. صادرات به آذربایجان برای تبادل کالا از سوی ایران یکی از کشورهای هدف، می‌باشد. این کشور از اقتصادی متنوع با بخش‌های کشاورزی، خدمات، معدن، گردشگری و تولیدات کارخانه‌ای برخوردار است. این یعنی شما هم می‌توانید محصولتان را به آذربایجان صادر کنید. باکو، پایتخت آذربایجان، بزرگترین شهر و بندر این کشور می باشد و یکی از مناطق نفت‌خیز جهان به شمار می رود. با وجود اینکه درآمد سالانه ی رو به رشدی دارد، اما این کشور اقلامی مانند نساجی، لوازم خانگی، اتومبیل و قطعات وابسته به آن و بسیاری از مواد غذایی را از دیگر کشورها وارد می نماید.
از مهمترین شرکای تجاری صادرات به آذربایجان، کشورهای ایتالیا، آمریکا، فرانسه، اندونزی، روسیه، کانادا، تایوان، گرجستان و هند می باشند. ایران در سال های اخیر از شرکای تجاری مهم آذربایجان به شمار می آمده و اقلامی مانند: سیب زمینی، مواد پترو شیمی، مشتقات پلاستیکی، خرما و بسیاری از کالاها را به این کشور صادر می‌کند.

کالاهای صادراتی ایران به آذربایجان
کشور آذربایجان به عنوان یکی از مهمترین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی می باشد. جمهوری آذربایجان بازار خوبی برای صادرات کالاهای اردبیل (به دلیل موقعیت و ظرفیت‌های استان‌های مرزی) را دارا می باشد. کشور آذربایجان بازار مناسبی برای صادرات محصولاتی از جمله سیمان، انواع محصولات کشاورزی و خدماتی است.

عمده ای از اقلام صادراتی ایران به جمهوری آذربایجان :
مواد غذایی
شیشه
پوشاک
میوه تازه
سبوس
سیب‌زمینی
لوله
کفش
محصولات کشاورزی
دانه ارزن
کلینکر
کاشی و سرامیک
چینی آلات
گندم
دانه پنبه
سیمان
سنگ ساختمانی
خرما
کنجاله
تفاله چغندر

من هم می‌توانم محصولاتم را به آذربایجان صادر کنم؟
با توجه به ظرفیت های کشور آذربایجان و مبادلات با کشور ایران شما هم می‌توانید صادرات به آذربایجان را در کسب و کارتان تجربه کنید. قیمت مناسب محصولات ایرانی، عامل مهمی برای افزایش صادرات به آذربایجان تلقی می شود. شما می‌توانید با صادر کردن محصولاتتان به کشور آذربایجان بازارهای جدیدی برای محصولتان ایجاد کنید. از طریق صادرات مسیری جدید برای افزایش فروشتان رقم بزنید.

راهنمای صادرات به آذربایجان

محدودیت‌های وارداتی:
مجوز ورود برای فرآورده های غذائی با منشاء حیوانی مورد نیاز است. کمیته دولتی دامپزشکی آذربایجان این مجوزها را صادر می کند. واردات تجهیزات خاص رادیواکتیویته جهت استفاده در صنعت نفت به مجوز ویژه نیاز دارد.

تهیه اسناد و مدارک برای واردات و صادرات:
واردکنندگان آذربایجان باید اسناد زیر را به گمرک آن کشور ارائه دهند:
۱ـ قرار داد امضاء شده واردات
۲ـ اظهارنامه گمرکی که مشخص کننده کالاهای وارد شده باشد.
۳ـ سیاهه کالاها
۴ـ مجوز ورود از وزارت‌خانه مربوطه در صورتی‌که محموله شامل آفت کش و دارو باشد
۵ـ بارنامه
۶ـ گواهی مبدأ
۷ ـ گواهی کیفیت کالا.

صادرکنندگان کالا در آذربایجان نیز باید اسناد زیر را به گمرک آن کشور ارائه دهند:
۱ـ سندی که مشخص کننده وضعیت قانونی مؤسسه صادرکننده باشد
۲ـ کد قانونی مؤسسه که توسط کمیته دولتی آمار تعیین شده است
۳ـ مفاد قرارداد
۴ـ گواهی مبدا کالا
۵ ـ سند صادر شده بوسیله یک بانک معتبر دال بر پیش پرداخت یا گشایش اعتبار اسنادی
۶ـ مجوز از هیئت وزیران آذربایجان چنانچه کالای صادراتی در بردارنده فناوری هسته ای یا مواد منفجره باشد
و نیز مجوز از وزارت‌خانه های مربوطه اگر کالا در بردارنده استخوان حیوانات، مواد خام داروئی و سنگهای گرانبها باشد و نیز در زمینه انتقال اطلاعات در زمینه منابع طبیعی و اختراعات مجوز از وزارت‌خانه مربوطه ضروری است
۷ـ اظهارنامه گمرکی.

  انتشار : ۳ آبان ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 174

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما