بیت کوین چیست؟ چرا ارز دیجیتال تا این حد طرفدار دارد؟


بیت کوین چیست؟ چرا ارز دیجیتال تا این حد طرفدار دارد؟

بیت کوین ارز آینده است
بیت کوین یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیرمتمرکز و کاربر به کاربر است. هیچ شخص یا نهادی این شبکه را کنترل نمی‌کند، پس کسی نمی تواند برای آن قوانین و محدودیت های جدید ایجاد کند. بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال، ویژگی های مثبت بسیاری دارد که آن را محبوب تر از ارزهای سنتی می کند. پس عجیب نیست اگر در آینده ای نزدیک بتواند جای اکثر ارزهای غیرمجازی را در تمام خرید و فروش ها بگیرد. ارز دیجیتال بیت کوین نمی‌تواند خارج از برنامه‌ریزی انجام شده، چاپ یا خلق شود و تعداد آن محدود است. فقط ۲۱ میلیون بیت کوین برای همیشه تولید می شود. تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین، در یک لاگ عمومی با تکنولوژی بلاک چین ذخیره می شوند.

بیت کوین از چه سالی عرضه شد؟
بیت کوین برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک نرم افزار متن‌باز معرفی شد. ساتوشی ناکاموتو – شخصی ناشناس که خود را خالق این ارز معرفی کرده است – درباره لزوم ارز دیجیتال گفته است: «مشکل اصلی و ریشه ایی با ارزهای متداول موضوع اعتماد است. ما باید به بانک های مرکزی اعتماد کنیم تا پول های خود را در اختیار آنها قرار دهیم، اما تاریخچه پول پر از موارد نقیض و غیر قابل اعتماد بودن آنهاست. ما پول های خود را به بانک ها می دهیم تا آن را برای ما نگه دارند و بتوانیم وجوه مختلف را به صورت الکترونیکی انتقال دهیم. اما آنها با پول ما حباب های اعتباری ایجاد کرده و بدون داشتن کسری از ذخیره پول ما را وام می دهند . ما باید فکری برای حفظ حریم خود در مقابل سرقت از حساب های خود کنیم.»
با استناد به این دلایل، اولین ارز دیجیتال (بیت کوین) با این ویژگی ها متولد شد:
عدم نیاز به اعتماد به طرف سوم (بانک ها و موسسات مالی)
عرضه محدود- بدون تورم بودن ( ۲۱ میلیون عدد)
عدم امکان تقلب و انتشار پول جعلی
دفتر کل شفاف و بدون محرمانگی

بی اعتمادی به ارزهای سنتی باعث به وجود آمدن بیت کوین شد
تورم و بی ارزش شدن پول، اعتماد مردم را به اقتصاد از بین می برد. خود ما در ایران احتمالا بهتر از شهروندان هر کشور دیگری این موضوع را با گوشت و استخوان درک کرده ایم. پس اوایل سال ۲۰۰۹ میلادی بود که شخصی که خودش را ساتوشی ناکاماتو معرفی کرد، بیت کوین را در فضای مجازی منتشر کرد. البته تا امروز کسی نمی داند ساتوشی ناکاماتو یک شخص واقعی است یا نامی مستعار. البته ساز و کار بیت کوین چنان پیچیده است که احتمالا فقط یک نفر نمی تواند سازنده آن باشد.

این بی اعتمادی چطور به وجود آمده است؟
تا دهه هفتاد میلادی میزان اسکناس های چاپ شده در یک کشور برابر با پشتوانه آن بود. این پشتوانه معمولا طلا، الماس و دیگر سنگ ها و فلزات گرانقیمت بود. یعنی هیچ کشوری نمی توانست بیش از ارزش جهانی پشتوانه ای که دارد، پول چاپ کند. اما پس از دهه هفتاد، ارز شناور پدید آمد که دیگر وابستگی چندانی به پشتوانه ملی نداشت. در این حالت، ارزش هر ارز با میزان محبوبیت جهانی آن مشخص می شد. در سال ۲۰۰۸ که یکی از بزرگترین رکودهای اقتصادی دنیا ایجاد شد، دولت های قدرتمند غربی هم ناچار شدند دست به چاپ پول بیشتر بزنند. هرقدر که اسکناس های بی رویه بیشتری چاپ بشود، ارزش آن ارز پایین تر می‌آید و تورم بیشتر می شود، و این دقیقا اتفاقی بود که برای کشورهایی مثل ایالات متحده افتاد.

چرا هر روز افراد بیشتری به بیت کوین اعتماد می کنند؟
می توانیم بگوییم اعتبار بیت کوین به محبوبیت روزافزون آن بین مردم است. این محبوبیت بر اساس ویژگی های قدرتمند و مثبت این ارز نسبت به ارزهای سنتی است. بیت کوین چند گام از ارزهای سنتی جلوتر است و سیستم بسیار شفاف، پیشرفته، منظم، دقیق و از پیش تعیین شده‌ای برای خلق بیت کوین های جدید دارد. در حقیقت مزیت اصلی بیت کوین، استقلال آن از دولت ‌های جهان، بانک‌ ها و موسسات مالی است. هیچ مقام، سرمایه دار یا صاحب قدرتی قادر نیست در تراکنش های بیت کوین دخالتی داشته باشد، موجودی ‌های بیت‌کوین را مسدود کرده یا بر آنها مالیات ببندد. امتیاز دیگر این است که فعالیت های بیت کوین کاملا شفاف است. هر تراکنشی که صورت می گیرد در یک دفتر حساب توزیع شده‌ی عمومی به نام بلاک‌ چین ذخیره می شود. پس کسی نمی تواند در آنها دست برده و اسناد را تغییر بدهد.

آیا می شود با بیت کوین خرید هم کرد؟
در سال ۲۰۰۹ که بیت کوین برای اولین بار معرفی شد، ابهام و سردرگمی زیادی هم پدیدار شد. کسی نمی دانست این ارز به چه درد می خورد و با آن چه کاری می شود انجام داد. اما امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ و چند ملیتی مانند مایکروسافت، بیت کوین را به عنوان یک ارز رسمی می شناسند و معاملات کلانی را توسط آن انجام می دهند. خبر خوش این است که در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی، شما می توانید با بیت کوین خریدهای شخصی و کوچکی مثل بلیت تئاتر یا رزرو هتل را هم انجام بدهید. در حقیقت بیت کوین دارد تبدیل به تنها ارز بین المللی می شود که نیازی به تبدیل شدن ندارد.

چگونه می شود بیت کوین به دست آورد؟
به صورت کلی دو راه برای به دست آوردن بیت کوین وجود دارد که در مقالات بعدی به آنها می پردازیم:
خرید بیت کوین و استخراج بیت کوین

البته روش های فرعی و محدود دیگری هم وجود دارد. به طور مثال شما می توانید از مشتری های خود بخواهید در ازای کالا یا خدمات، به شما بیت کوین بدهند.

آیا بیت کوین معایبی هم دارد؟
البته که دارد. این اواخر تب بیت کوین چنان قوی بوده است که معمولا فقط از مزایای آن گفته اند. اما این ارز دیجیتال چنین معایبی را هم دارد:
همه کشورها آن را به رسمیت نمی شناسند و در برخی کشورها استخراج آن غیرقانونی است.
اگر کلید یا رمز کیف پول دیجیتال خود را فراموش کنید یا هاردی که کیف پول روی آن است بسوزد،
بیت کوین هایتان را برای همیشه از دست می دهید.
کیف پول های آنلاین بیت کوین به صورت مداوم مورد هجوم هکرها قرار می گیرند.
نوسانات ارزش و قیمت آن بالا و پایین های شدیدی را تجربه کرده است. به دلیل نوظهور بودن ارز دیجیتال، نمی شود آینده آن را پیش‌بینی کرد.

به بیت کوین اعتماد بکنیم یا نه؟
حتی با توجه به معایبی که برای بیت کوین عنوان کردیم، اکثر افراد و حتی کارشناسان اقتصادی، آینده را متعلق به ارزهای دیجیتال می دانند. بیت کوین اولین ارز دیجیتال ارائه شده است اما پس از آن ارزهای دیگری هم به جهان ارائه شد که به آنها آلت کوین (سکه جایگزین) می گویند.

توصیه می کنیم از همین امروز که این مقاله را خواندید، اطلاعات خود را در زمینه ارزهای دیجیتال بالا ببرید. در هر حال، احتمال از بین رفتن ارزهای سنتی در آینده نه چندان دور بسیار محتمل است.

  انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 171

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما